Noticies

Missió ALBA obre les inscripcions per aquest curs després de l’èxit de la primera edició

09 set 19


A partir d’avui les classes de 5è i 6è de primària que vulguin participar a la segona edició de Missió ALBA ja es poden apuntar a www.missioalba.cat. Enguany s’ofereixen 400 places per mestres de tota Espanya, després de la bona rebuda que va tenir el projecte educatiu del Sincrotró ALBA en la primera edició, que va comptar amb més de 250 docents i 7.000 alumnes de tot el país.
 

Missió ALBA està a punt per començar la seva segona edició. El projecte educatiu impulsat pel Sincrotró ALBA, l’única font de llum de sincrotró d’Espanya, va exhaurir les seves places el curs passat i enguany augmenta un 40% l’oferta, esperant arribar als 400 docents inscrits, que podran participar amb les seves classes de 5è i 6è de forma totalment gratuïta. Missió ALBA es desenvolupa a través d’internet, els seus continguts estan relacionats amb la ciència del Sincrotró i responen a les exigències del currículum oficial per aquesta etapa educativa. El registre estarà disponible fins el 20 d’octubre i la Missió començarà el gener.

Tant alumnat com mestres van valorar molt positivament la primera edició de Missió ALBA, sent “una manera diferent, estimulant i  motivadora de presentar la ciència” que “aporta recursos i seguretat als mestres a l’hora de fer experiments a l’aula” i “permet entrar en contacte amb personal científic de forma propera”, en paraules dels propis participants.

Enguany es preveu que en total més de 10.000 alumnes de tota Espanya resolguin els 4 reptes relacionats amb la matèria, la força, l’energia i la llum que els plantejaran membres del personal de l’ALBA a través de la plataforma de laboratoris virtual. Amb el lema de fer visible l'invisible, l’alumnat experimentarà a l’aula seguint les instruccions de l’equip del Sincrotró per arribar a trobar la resposta científica al repte, fins a completar tota la missió.  Segons els mateixos alumnes “són reptes senzills que en realitat t’ensenyen moltes coses complicades, a la vegada que t’ho passes bé experimentant amb els companys”.

Equips de tota Espanya estaran intentant resoldre la missió al mateix temps. Entre tots els que ho aconsegueixin se sortejaran premis com samarretes de Missió ALBA, videoconferències amb l’equip del Sincrotró que els ha animat a experimentar i la visita d’aquests a l’escola guanyadora del premi final.

Els objectius del projecte són fomentar la ciència entre els més joves transmetent-ne una visió propera, positiva i motivadora així com oferir als docents recursos per treballar la ciència de manera experimental. Impulsat pel Sincrotró ALBA, Missió ALBA compta amb el suport de l'Obra Social "La Caixa" i ha estat produïda en col·laboració amb la cooperativa Eduxarxa.


Tornar

Una iniciativa de:


Alba

En col·laboració amb:


Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Coneixement
Ministerio de Economía y Empresa

I gràcies al suport de:


la Caixa

Produïda per:


eduXarxa