Noticies

L’escola Reyes Católicos de Guadalupe, Cáceres, rep la visita de la gent del Sincrotró ALBA

21 jun 19

L’alumnat de 5è i 6è del Reyes Católicos de Guadalupe ha estat el guanyador del primer premi de Missió ALBA. Aquest 14 de juny, personal del Sincrotró ALBA ha visitat les seves aules per conèixer-los en persona.

Junts han realitzat diferents experiments relacionats amb la ciència del Sincrotró i han après què és i per a què serveix aquesta instal·lació científica única a España.

Aquesta primera edició de Missió ALBA ha comptat amb la participació de més de 7.300 alumnes de 176 escoles de tota Espanya que han hagut d’anar superant diferents reptes sobre la matèria, l’energia, la força i la llum.

Superats tots els reptes, se sortejava el premi final entre totes les classes que havien completat la Missió ALBA (més de 300!). L’agraciada en el sorteig va resultar ser la de 6è del CEIP Reyes Católicos de Guadalupe i, d’aquesta manera, juntament amb els nois i noies de 5è, han rebut la visita d’en Pol, en Xavi i la Laia en representació del Sincrotró ALBA. Amb ells han pogut conèixer encara millor què és el sincrotró, experimentar amb la llum, i preguntar sobre la seva feina a l’accelerador.

Per exemple, han mesurat la mida d’un cabell amb un làser i han reproduït l’experiment de Newton per estudiar la naturalesa dels colors. Per la seva banda, els alumnes de Guadalupe els han ofert una visita guiada als seus convidats, per mostrar-los aquest petit i bonic poble d’Extremadura. “Missió ALBA ha sigut una experiència molt interessant, agraïm moltíssim la seva visita i com de bé ens ho hem passat amb ells” comenten els estudiants.

L’equip de l’ALBA també agraeix la gran acollida que han tingut i han marxat satisfets del vincle generat amb els alumnes que inclús els han demanat que els firmessin autògrafs a les samarretes de Missió ALBA que van rebre com a regal. Un bonic gest que suggereix que els científics i científiques també poden ser referents pels joves.


Tornar

Una iniciativa de:


Alba

En col·laboració amb:


Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Coneixement
Ministerio de Economía y Empresa

I gràcies al suport de:


la Caixa

Produïda per:


eduXarxa