Com funciona?

Missió ALBA en 10 passos:1   ET REGISTRES

Inscriu-te a l’apartat Entra / Registra’t que trobaràs al menú del web.

1. Et registres


2   ET CONFIRMEM LA INSCRIPCIÓ

En un termini màxim de 48 hores rebràs un correu que confirmarà la teva plaça a la Missió i et donarà accés a la plataforma.

2. Et confirmem l'inscripció


3   CREES EL TEU PERFIL

Completes el teu perfil de docent amb les dades de contacte.

3. Crees el teu perfil


4   CREES ELS EQUIPS

Dones d’alta els grups classe amb els quals vols participar i automàticament es crearà una Missió per a cadascun dels grups.

4. Crees els equips


5   ET DESCARREGUES ELS MATERIALS DIDÀCTICS

Des del primer moment, podràs accedir a tots els materials per preparar el projecte i organitzar les sessions a l’aula. A l’apartat Guies didàctiques d’aquest mateix web pots descarregar-te la guia didàctica de la Missió ALBA adaptada al currículum de la teva comunitat educativa, amb un calendari, orientacions metodològiques i la correspondència curricular. A l’interior de la plataforma podràs accedir als materials de cada etapa: un vídeo explicatiu sobre el repte i un PDF descarregable amb el pla de treball per resoldre’l.

5. Et descarregues els materials didàctics


6   T'ENVIEM EL PAQUET DE BENVINGUDA

Enviarem al centre un paquet de benvinguda per a cadascun dels grups classe amb els quals participis. El paquet és un detall que conté algun dels materials necessaris per dur a terme la Missió i altres sorpreses que ara no podem revelar.

6. T'enviem el paquet de benvinguda


7   COMENCEU LA MISSIÓ

A la primera sessió, presentes al grup classe la Missió, els ensenyes la plataforma i el paquet de benvinguda.

7. Comenceu la missió


8   RESOLEU ELS REPTES

A cada etapa, treballareu sota el guiatge de dues persones de l’equip del Sincrotró ALBA. Aquesta parella de guies us anunciarà en un vídeo quin repte o enigma científic heu de resoldre. Per desxifrar-lo, us haureu de descarregar un PDF amb el pla de treball i realitzar un experiment a l’aula. Al final, haureu de completar l'informe de laboratori per demostrar que heu superat el repte.

8. Resoleu els reptes


9   ARRIBEU A LA META

Quan hàgiu superat les quatre etapes, haureu arribat a la meta. En aquest moment, us podreu descarregar un Informe final de la Missió, que us ajudarà a immortalitzar l’experiència viscuda.

9. Arribeu a meta


10   PARTICIPEU EN EL SORTEIG DE GRANS PREMIS

En acabar cada etapa, entre tots els equips que l’hagin resolt dins del calendari suggerit se sortejarà el lot de premis que apareix a la pàgina d’inici d’aquest web.

10. Error, cf_pas010 (ca)


Una iniciativa de:


Alba

En col·laboració amb:


Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Coneixement
Ministerio de Economía y Empresa

I gràcies al suport de:


la Caixa

Produïda per:


eduXarxa